Jelenlegi hely

Megközelíthetőség

FEGYVERNEK ALSÓRÉTI HOLT-TISZA MEGKÖZELÍTÉSE

(GPS kordináták: 47015’00”  20030’36”)

Megközelíthetőség

Budapest és Debrecen irányából a 4-es számú főközlekedési úton a fegyverneki „MOL benzinkútnál” található kereszteződésben Fegyvernek irányába kell elfordulni. A város belterületén a Fő úton és a Szent Erzsébet úton haladva kb. 3 km-t kell megtenni és a „Kaiser söröző” mellett a „nagykörűi kompátkelő” felé (Gát út) kell letérni, innen 100 méter megtétele után a hídtól balra található a II. számú tóegység. A II. tóegység mindkét partján földúton lehet közlekedni, amelyeken végighaladva megközelíthetőek a további tóegységek. Amennyiben a IV. és V. tóegységeket közvetlenül szeretnénk megközelíteni akkor a nagykörűi komp felé kell továbbhaladnunk kb. 2-3 km-t és a megszűnt gyümölcsfeldolgozó bejáratánál kell balra fordulni. Innen – földúton - 100 méter megtétele után a IV. számú holtág jobb partján találhatjuk magunkat, ahonnan eljuthatunk  az V. számú holtágig.

 

A III., IV. tóegységek aszfaltúton közvetlenül  is megközelíthetőek. A 4-es számú főközlekedési útról történt letérés után, a település főutcáján haladva a „Móra Ferenc Ált. Isk.” mellett található élelmiszerboltnál kell balra kanyarodni (Csillag út). Ezen az úton a települést elhagyva a régi Tisza gát mellet kell haladni egészen a vadászházig, ahol jobbra kell fordulni és a gáton áthaladva a szennyvíztisztító telepig kell menni. A szennyvíztisztító telepnél található a III-as és IV-es tóegységeket elválasztó "sárhíd", amelyen átkelve elérhetőek a holtágak jobboldali partszakaszai is.

A III. számú tóegység jobb oldali partrésze - földúton - autóval végig járható, a bal viszont csak részben. A IV. számú tóegység bal partja autóval  nem járható, a jobbon viszont végig földút található. Az V. számú tóegység bal partja részben jobb partja viszont végig járható autóval.  

Bővebb felvilágosítás az 56-556-018 telefonszámon kapható, munkaidőben.